VIRTUAL REALITY

Eastbound is een virtual reality productiebedrijf gevestigd in Amsterdam. Kenmerkend voor onze producties zijn de filmische vormgeving en de hoogwaardige kwaliteit. Virtual reality brengt de kijker veel dichter bij het verhaal. De kijker kan zelfs onderdeel worden van het verhaal. Dat betekent een nieuwe kijk op verhalen vertellen en dus ook een nieuwe manier van produceren. Door beproefde technieken uit de ‘traditionele’ cinematografie te combineren met VR storytelling krijgen onze ervaringen een eigen karakter van hoge kwaliteit.

Samen met de klant kijken wij naar de beste VR-oplossing op maat. Op basis van de wensen bedenken onze VR-storytellers een of meerdere concepten. Heb je zelf al een concreet plan liggen? Geen probleem! We geven graag advies over hoe we het zo goed mogelijk kunnen realiseren. Wij streven altijd naar de beste kwaliteit. Dat betekent dat wij gebruik maken van professionele 360-graden camera’s zoals de Nokia OZO, Kandao Obsidian, Z CAM S1 en Insta360 Pro.

CONCEPT

Virtual reality biedt een volledig nieuwe ervaring voor de kijker. Wij geven advies over hoe jij dit nieuwe medium het beste kunt inzetten voor jouw organisatie. Wij ontwikkelen concepten waarin we nieuwe vormen van storytelling gebruiken voor bijvoorbeeld een meeslepende merkbeleving of interne trainingsdoeleinden. Met onze verhalende en filmische concepten wordt de kijker volledig ondergedompeld en blijft de ervaring langer hangen.

PRODUCTIE

Wij zijn gespecialiseerd in filmische VR producties van planning tot post-productie. Afhankelijk van het type productie werken wij met 360 graden stereoscopisch beeld en ruimtelijk geluid. Naast drone en dolly shots zetten wij ook custom-rigs in om het verhaal zo mooi mogelijk in beeld te brengen. Eveneens kunnen wij animaties toevoegen en de ervaring interactief maken met keuzemogelijkheden. Hiermee kunnen wij jullie VR-ervaring naar een nog hoger niveau tillen. 

DISTRIBUTIE

Onze producties zijn geschikt voor onder andere Samsung Gear VR, Google Daydream, HTC Vive, Oculus Rift en WebVR. Ook kunnen wij de bestanden geschikt maken voor het delen op Vimeo, Youtube of Facebook. De beleving kan in dat geval op smartphone, tablet of laptop bekeken worden. Daarnaast ontwikkelen wij VR applicaties en geven wij advies over een flexibele of vaste VR setup op maat.